Bio Magyarul

Bio

NASHIMOTO Takumi

Zongora

1995-ben született Naganóban, Japánban.

3 éves korában kezdett el zongorázni és zeneszerzéssel foglalkozni. 2014-ben végzett a Tokiói Zeneművészeti Főiskola mellett működő középiskolában, majd a Tokiói Nemzeti Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Tanulmányai során különböző koncerteken lépett fel, és tapasztalatot szerzett szóló- és kamarazenei előadásokon. Ez idő tájt kezdett el improvizálni és aktívan együttműködni különböző művészeti formákkal, például animációval, festészettel és építészettel.


2018-ban Magyarországra költözött, hogy megkezdje tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Dráfi Kálmánnál. A Zeneakadémián Failoni Kamarazenekarral, Horváth Gábor vezényletével adta elő Grieg zongoraversenyét, valamint szólóestet adott a Müpában. Japánban Rachmaninov 2. zongoraversenyét és Liszt 1. zongoraversenyét adta elő nagy sikerrel. További fontos magyarországi kapcsolatai közé tartoznak a Japán-Magyar Barátsági Koncerteken való fellépések Japánban és Magyarországon egyaránt.


MA-diplomáját 2020-ban, zongoraszóló diplomáját 2021-ben első osztályú kitüntetéssel szerezte meg. Ezt követően Japánban kezdett el koncertezni. Számos szólóesttel és kamarakoncerttel szerepelt, 2022-ben pedig CD-n debütált a “Kotonoha Music” kiadónál. A Record Geijutsu (Lemezművészet) című hagyományos japán CD-kritikai magazinban dicsérték “változatos hangminőségét, amely a természet tágasságát és az emberekkel való közösséget idézi”.


Jelenleg szóló- és kamarazenei tevékenységet folytat, és saját magániroda, az Office Körte vezetőjeként koncerteket is szervez.
https://office-korte.com